Минала карма и настоящи заболявания

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Модерната медицина се е развила до състояние, в което постоянно се появяват нови методи за лечение и лекарства. Въпреки това хората все още се разболяват и болестите им са доста странни.

След като някой се разболее, отива на доктор, взема предписаните му лекарства, бият му инжекции или се подлага на операция. Модерната медицина смята, че за всяка болест има съответен начин за лекуване. В подкрепа на тази теория бяха открити антибиотици, които да се борят със смъртоносни заболявания и ваксини, за борба с вирусни заболявания. Въпреки това всеки път, когато болестта или вирусът стане устойчив на прилаганото лекарство, трябва да се проведе ново изследване в търсене на лек.

А що се отнася до странните и трудни за лечение болести, не съществуват надлежни методи за лечението им. Пациенти, които страдат от подобни, изглеждащи неизлечими заболявания, често търсят друг вид лечение като традиционна китайска медицина, акупунктура или Чигонг. Те обикновено помагат за облекчаване на симптомите. Как може съвременната медицина да не е способна да излекува тези заболявания, а тези традиционни методи да са способни да го направят? В крайна сметка какви са причините за заболяването?

В света на култивационните практики се казва, че карамата се натрупва от предишни животи и става причина за болестите на хората. Това означава, че хората не живеят само един живот, а много животи и всеки грях се натрупва с времето. Колкото повече грехове натрупва някой, толкова по-трудно е да се излекува заболяването му. Кармата от предишни животи става причина за заболяванията в сегашния живот. За повечето хора в днешно време тези заболяванията може да изглеждат странни и неизлечими. В действителност обаче, до ден днешен има хора, които прилагат тези принципи, когато лекуват заболявания. Всъщност много консервативни учени са провели изследвания и са потвърдили този момент. „Терапия на отминалите животи” е един типичен пример.

На запад „Терапия на отминалите животи” привлича все повече и повече внимание сред научните среди. Книгата „Many Mansions” написана от професор Гина Гермаира, записва лечението, водено от Едгар Сейси, след прочит на миналия живот на пациента.

Едгар Сейси имал способности не медиум, който можел да диагностицира и лекува пациенти, които са на километри разстояние. Ето един от многото случаи на лечение от Сейси.

11-годишно момче, от две годишна възраст се напикавало в леглото си. Родителите му го завели на лечение при психолог, но безрезултатно. Те положили много усилия и прекарали много време в търсене на медицинско лечение. Когато детето станало на 11 години, родителите му решили да помолят Сейси да го излекува. След като прочел миналия живот на момчето, Сейси открил, че през 17 век момчето било английски владика. Той обичал да подлага на изпитания затворниците по време на съдебните им дела като ги връзвал за дъска и ги потапял в ледена вода. Прочитът, разкрил греха от предишния живот, който оставил белег в бъбреците му в този живот, за да заплати греховете, които е извършил.

След откриване на корена, се появила надежда за лечение. Когато момчето легнало вечерта да спи, родителите му сяднали до леглото и изговорили фрази като: „Ти си човечен и добър. Искаш всеки да е щастлив. Ще помагаш на всеки срещнат...”. За първи път от 9 години, тази вечер момичето не се напикало в леглото си. Родителите продължили да правят това няколко месеца и детето било напълно излекувано. От тогава насам момчето станало добро и вежливо, и всеки се го обикнал.

Виждаме, че миналите грехове не си отиват, както праха от тялото. Каквото посадим, това ще пожънем. Кармата от миналото ще стане причина за страданията в този живот. Фразата „доброто и злото ще бъдат компенсирани”, която е предавана от поколения, разяснява истинската причина и следствия на събитията в живота.

--------------------------------------------------------------------------------

* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Можете да разпечатвате и разпространявате всички статии публикувани на „Clearharmony” и тяхното съдържание, но ви молим да цитирате източника.