Моето разбиране за проявлението на болестна карма

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Неотдавна на мои познати-практикуващи се появиха симптоми на болестна карма. Те изхарчиха хиляди долари за покриване на медицински разходи и въпреки това не се излекуваха от болестите си. Някои от тях бяха толкова болни, че дори не можеха да се грижат сами за себе си. За да им помогнат да подобрят разбирането си за Фа, няколко практикуващи отидоха в домовете им. Но и тези практикуващи нямаха правилно разбиране за болестната карма – те казваха, че практикуващите имат болести и непрекъснато говореха за това.

Обръщайки се към тази тема, искам да споделя моето разбиране за болестната карма. Надявам се, че това ще е полезно за тези практикуващи, които страдат от тежка болестна карма.

Преди да започна да практикувам Фалун Гонг страдах от многобройни болести, включително камъни в бъбреците и обезводняване. Постоянно имах висока температура и през нощта се мъчех без да мога да заспя. И въпреки че ходех от една болница в друга, и изхарчих много пари по лекари, не можех да се оправя. По-късно стана ясно, че трябва да ми се присадят бъбреци, защото десният не функционираше, а в левият имаше камъни. Останах само кожа и кости и се оказах на границата на смъртта, тъй като вече нямах пари да продължа лечението.

През август 1998 г., когато здравето ми сериозно се влоши, някой ми разказа за жена, която практикувала цигун, но не знаеха какъв вид. Чувайки това отидох на среща с тази практикуваща. Тя ми каза, че практикува Фалун Гонг. Попитах може ли тази практика да ме излекува от камъни в бъбреците. Тя каза: «Не». Тогава попитах колко струват занятията на Фалун Гонг. Тя каза, че е безплатно. Аз казах: «Тогава искам да станете мой официален учител». Тя отговори: «Не говорете така. Ако продължите да говорите така ще имам неприятности». Тя не ми обясни повече нищо. Аз въпреки това исках да практикувам, въпреки че тази практика не лекуваше болести. Това беше безплатно и не трябваше да вземам някого в качеството на учител. Това беше толкова страхотно, направо неправдоподобно.

От този момент нататък забравих за болестите и никога повече не помислих за тях. Много скоро всичките ми болести просто изчезнаха и тялото ми стана здраво. Аз все още се сърдех на практикуващите за това, че не са излезли по-рано да разказват на хората за практиката и заради това чух за Фалун Гонг толкова късно.

Хората от моя град забелязаха изменението в състоянието ми. Съпругът ми ме помоли да отида в болницата, за да се прегледам, но аз отказах, защото съм практикуваща и нямах такава привързаност. След като започнах да практикувам Фалун Гонг, през цялото време си спомнях думите на първата практикуваща, която срещнах: «Това не лекува болести». Започнах да практикувам не заради лекуването на болестите ми. Аз повече не мислех за камъните в бъбреците. Всичко това вече нямаше никакво значение. Един път успях да изпълня петото упражнение на Фалун Гонг в продължение на два часа, въпреки че изпитвах силна болка в краката. Тогава Учителят ми даде знак. Видях нещо в червата. Когато започнах да стискам „това”, оттам излязоха змии и други животни. Тогава разбрах, че хората на практика нямат болести. Това, което имат, е карма, която е живи същества в други измерения.

Ако болестната карма ни пречи да изпълняваме трите неща сме длъжни да търсим привързаностите си вътре в себе си, длъжни сме да поправяме мисленето си и да отправяме праведни мисли, за да отстраним злото. Един път, през 2005 г., приблизително в осем часа вечерта, преди да изляза от дома си да разпространявам разясняващи истината материали, почувствах чупливост в костите и треперене на тялото. Започнах да търся причината в себе си, но не я намерих. Започнах да изпращам праведни мисли, за да отстраня напълно това. Имах само една мисъл: «Отивам да спасявам съзнателни същества. Не бива да ме преследват». Занасяйки материалите на мястото, се върнах вкъщи и седнах на леглото – почувствах болка в корема. Незабавно изпратих праведни мисли. Но състоянието ми се влоши. Изпращах праведни мисли до 23 часа, но въпреки това започнах да повръщам. Тогава разбрах цялата сериозност на създадения проблем. Обикновенно ми се повръщаше така допреди да започна да практикувам Фалун Гонг. Злото искаше да ме смути, създавайки тази илюзия в човешкото общество. В душата си бях изпълнена с праведни мисли. Казах на себе си: «Незабавно прекрати това! Не ти позволявам да повръщаш. Аз съм практикуваща Фалун Дафа. Само обикновените хора повръщат.» И веднага спрях да повръщам. Отново изпратих праведни мисли. Вече беше два часа посред нощ и си казах: «Искате да ми причините болка, нали? Дори няма да мисля за вас. Вие не сте аз». Легнах и спах тихо до следващата сутрин. Подобно нещо повече не ми се случи. Ако в самото начало бях приела това като болест и бях отишла в болница, резултатът щеше да е съвсем друг.

Един път практикуваща, с която работехме заедно, не дойде на работа. Попитах мъжа й къде е. Той каза, че е у дома, имала температура. Отговорих, че „това не е температура, а преследване. Вие трябва напълно да го отричате”. Когато тя дойде по-късно, я попитах: „Какво ти е?” Тя каза, че имала температура. Аз й отговорих, че „това не е температура, това е преследване. Ти трябва да го отричаш”. Тогава в нея се появиха праведни мисли. Тя почувства приток на топлина и енергия, преминаващи през цялото й тяло и веднага се оправи. Друг човек, който стана свидетел, каза: „Трябваше едно предложение и тя веднага оздравя”. Ако не бях видял това със собствените си очи, нямаше да го повярвам. Това е чудо”.

През 2005 г. се срещнах с една практикуваща, роднините й я бяха затворили в дома им, след като я освободили от лагера за принудителен труд. Тя започнала да изпитва болестна карма в очите. Близките й я отвели в болница. Дори след направената от лекарите операция не могли да намерят причината за болестта на очите й. По-късно тя ми каза: „Тогава знаех, че това не е болест, но нямах силни праведни мисли”. В резултат от операцията, тя не можеше да си отвори едното око, което през цялото време мигаше често. Тя съжаляваше, че се е съгласила на операцията. Казах й, че неприятностите й са устроени от старите сили. „От този момент сте длъжна да се вземете в ръце, да търсите вътре в себе си и да поправяте вашите мисли. Аз и още една практикуваща ще изпращаме праведни мисли за вас. Вие трябва също да изпращате праведни мисли”. Когато се готвехме да изпращаме праведни мисли практикуващата почувства болка в краката, палците й станаха студени и тя усетила студен бриз в кръг около тялото си. Но продължавала да изпраща праведни мисли. На третия ден се почувствала по-добре, вече не мигала толкова често колкото преди. Но кашлицата й стана още по-лоша. Попитах я дали търси в себе си, а тя каза, че търси. Казах й: „Това не е достатъчно. Ако намерите в себе си именно тази привързаност, която поражда Вашата ситуация, болестната карма ще изчезне веднага”.

На следващия ден тя ми позвъни и развълнувано каза: «Оздравях! Допреди да легна снощи да спя, търсих вътре с себе си и накрая намерих «именно тази» привързаност и кашлицата веднага престана». Аз казах: «Не бива да се отпускате. Ние сме длъжни да продължим да изпращаме праведни мисли в продължение на няколко дни, а също и да молим Учителя да усили Вашите праведни мисли. А окото Ви само ще се оправи». Съпругът й също видял в нея значителни изменения. След известно време тя ми каза: «Не обръщах достатъчно внимание на изпращането на праведни мисли. В резултат, злото се възползва от недостатъците ми за своите интереси. Ако изпращах праведни мисли от самото начало, нямаше да имам никакъв проблем с окото».

Надявам се, че всички практикуващи, изпитващи болестна карма, ще могат напълно да се избавят от човешките си представи за болестта. Ние сме длъжни напълно да ги отричаме. В това време сме длъжни да търсим в себе си, защото всеки практикуващ трябва да гледа вътре в себе си, което съответства на принципите на Фа. Фа може да отстрани всяко преследване от злото.

Моля, бъдете добри, помогнете ми да разбера недостатъците си.

Версия на китайски: http://www.minghui.org/mh/articles/2007/2/8/148542.html

По http://ru-enlightenment.org/docs/2007/0331/61423654.htm

* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Можете да разпечатвате и разпространявате всички статии публикувани на „Clearharmony” и тяхното съдържание, но ви молим да цитирате източника.